Prehransko svetovanje - Sistem večje uspešnosti
Človeško telo je zelo prilagodljivo in zna hitro reagirati na različne zunanje dejavnike. Pradavni človek je moral vrsto let živeti od tega, kar je ujel. Ko hrane ni bilo dovolj, se je njegov metabolizem prilagodil. Kako pa je s tem danes? Več...

Človeško telo je zelo prilagodljivo in zna hitro reagirati na različne zunanje dejavnike. Pradavni človek je moral vrsto let (pred iznajdbo različnih orodij) živeti od tega, kar je ujel oziroma nabral.

 

Ko hrane ni bilo dovolj, se je njegov metabolizem prilagodil zmanjšanju vnosa hranil, tako je lahko preživel veliko dalj časa do naslednjega obroka.

 

Ta lastnost človeka spremlja še danes. Naše telo ob kalorijskem primanjkljaju zmanjša porabo energije, kar se pozna predvsem v utrujenosti in počasnosti telesa. Posledično se zmanjša poraba energije našega metabolizma, ki znatno vpliva na čas, ki ga bomo potrebovali za doseganje cilja. Človeško telo odreagira na četrti dan zmanjšanja vnosa energije. Sistem večje uspešnosti temelji prav na tej lastnosti našega telesa. Popularno poimenovana "cikcak" metoda je ena najbolj učinkovitih prehrambenih metod, ki se izogiba štiridnevnemu primanjkljaju, temelji namreč na dejstvu, da se četrti dan zagotovi normalen vnos energije. Posledično organizem nikoli ne zazna upada vnosa energije.

 

Zdravo upravljanje s kalorijami temelji na nestresnih metodah, zaradi česar priporočamo uporabo te "cikcak" metode. Čas do željenega cilja je v veliki meri odvisen od vašega organizma, brez "cikcak" metode pa so rezultati bistveno težje predvidljivi, saj je vse odvisno od prilagodljivosti vašega metabolizma. Želene cilje predvsem prilagodite zdravju. 

V kolikor potrebujete pomoč pri izdelavi jedilnika smo vam na voljo.