Psihološko svetovanje - Kako se soočiti s strahovi
Živimo v vsakdanji realnosti, ki je prežeta z osebnimi in kulturnimi skrbmi. Strahovi sežejo globoko v naše bistvo in so še kako prisotni v našem življenju. Strah ima močan vpliv in kroji naša življenje. Več...

Strah ima močan vpliv in nam kroji življenje pa vendar se velikokrat ne zavedamo, da je prisoten. Ko enkrat pogledamo preko površja čustvenih reakcij lahko ugotovimo, da se soočamo s strahovi, ki so že močno zakoreninjeni v nas samih. Drugače rečeno v sebi nosimo prepričanja za katere verjamemo, "da držijo kot pribito". 

 

Strah je potrebno opazovati iz realnega in logičnega vidika, najti njegov vir in izgubil bo svojo moč. Mnogo bolj boleče je potlačiti strahove, ki slej kot prej izbruhnejo tako na fizični, čustveni kot mentalni ravni. Strah se pojavi, ko se nismo pripravljeni soočiti z nekaterimi stvarmi v našem življenju in raste v ozadju našega uma. Postaja vedno večji in raste z vedno večjo močjo.

 

Enako velja za vsa nezdrava čustva, zato je pomembno, da razpravljamo o svojih čustvih, prepričanjih in strahovih ter s pomočjo pogovorne terapije (strokovne podpore) ustvarimo nova bolj zdrava in fleksibilna prepričanja. Obstaja ogromno terapevtskih orodij, tehnik in metod, s katerimi spoznate, da so vaše misli in čustva več kot neutemeljena.