Regeneracijski programi za športnike in rekreativce

Če športnik želi in mu je v interesu, da opravi čim več kakovostnih treningov in tekmuje v čim boljši formi je potrebno, da je čas po napornem treningu in tekmovanju do "popolne" regeneracije čim krajši.

 

Oslabitev zaradi treninga in tekmovanja je lahko od nekaj minut do nekaj dni - odvisno od količine povzročenega stresa, ki je posledica tako fizičnih kot psihičnih in socialnih stresorjev.

 

Vsak športnik se je že soočil z bolečinami v mišici, pri katerih gre za mikro poškodbe, ki so posledica intenzivnih obremenitev. V kolikor je obremenitev preintenzivna je rezultat prekomerna izčrpanost, padec fizične zmogljivosti ali celo "pregorelost". Zato je toliko bolj pomembno, da se tako trenerji kot tudi športniki in rekreativci zavedajo pomembnosti regeneracije.

 

Z bistvenimi metodami poizkušamo regeneracijski čas čim bolj skrajšati, zato vam nudimo metode in programe, ki odpravljajo bistvene posledice obremenitve, kot so dehidracija, padec glikogena, mišična in mentalna utrujenost

 

Pri naših programih  za športnike in rekreativce gre za storitve, kjer v proces vključimo bistvene komponente regeneracije. Športniki in rekreativci lahko izberajo med posameznimi oziroma različnimi kombinacijami regeneracijskih storitev, odvisno od potreb vsakega posameznika. 

 

Športna masaža, ki poskrbi tako za mentalno kot mišično in fizično sprostitev.

  

Športna masaža + smernice prehrane + osnove psihološke podpore

 

  • Športna masaža poskrbi tako za mentalno kot mišično in fizično sprostitev.
  • Svetovanje o pravilnem prehranjevanju športnika in spalni higieni, ki sta ključnega pomena pri regeneraciji športnika.
  • Edukacija osnov psihološke podpore športniku

 

Prav tako so programi namenjeni tudi regeneraciji po mišični poškodbi, saj programi vplivajo na hitrost regeneracije mišične funkcije in zmanjšanje bolečine.

 

Za rezervacijo termina in prvi posvet nam pišite na elektronski naslov: info@centerterapij.si