Sprejemanje in spoprijemanje s tesnobo
Vsi se občasno počutimo nezadovoljni, razdražljivi, nervozni, imamo skrbi in se bojimo. V kolikor pa opazimo, da so simptomi povečani in trajajo dalj časa, pa je lahko "normalna" tesnoba prerasla v motnjo anksioznosti. Kadar govorimo o bolezenski tesnobi, so ti občutki bistveno bolj izraženi in neprijetni. Preberi več...
Simptomi anksioznosti se prepletajo in odražajo v mislih, telesu, vedenju in čustvovanju. Vse več ljudi poroča o občutku tesnobe, obupa, zaskrbljenosti, bolečine v prsih, pospešenem bitju srca, lovljenju sape, potenju, napetost v mišicah, tresenju, mravljincih, razdražljivosti, glavobolu itd.
 
Kljub temu, kako frustrirajoči in neprijetni so lahko anksiozni simptomi in se ob tem počutite nemočni, obstajajo metode in tehnike, s katerimi lahko odpravite povečano stopnjo anksioznosti in zaživite bolj mirno in bolj polno življenje.
 
Veliko posameznikov se običajno niti ne zaveda, da trpi za zmerno in povečano tesnobo. Stopnjo anksioznosti postopno dvigujejo občutek negotovosti, preobremenjenost, kronični stres, nezadovoljstvo in slabi odnosi na delovnem mestu ter zasebnem življenju. Stopnja anksioznosti lahko preraste v motnjo anksioznosti iz katere primeža se je težko izvleči. To lahko potrdijo vsi tisti, ki so se v življenju soočili s to neprijetno motnjo. Tesnoba je neprijetno čustvo, posledica pa so telesne in vedenjske spremembe.
 
Pomembno je, da so znaki čim prej prepoznani in da posameznik še pravočasno poišče pomoč.
 
Pri nas nudimo strokovno pomoč, kjer terapevt uporablja Kognitivno vedenjski pristop pri reševanju anksioznih motenj. Skozi terapijo se posameznik nauči spoprijemanja z mislimi in čustvi, ozavesti negativne ali nekoristne ponavljajoče vzorce ter ustvari nove; hkrati pa nadomesti občutke nemoči, strahu in zaskrbljenosti z občutki zaupanja in sprostitve.
 
Za več informacij in prvi posvet ter rezervacijo termina nam pišite na elektronski naslov centerterapij@gmail.com ali pa nas pokličite na tel: 040 353 509.