Psihološka priprava športnika
Psihološka priprava športnikov je postala ena pomembnejših strategij v pripravi športnika na nastop in tekmovanje. Preberi več...

Ob hkratnem učenju športnika o uporabi psiholoških tehnik in metod gre pri tej metodi tudi svetovalni proces oziroma za pomoč in usmerjanje športnika pri iskanju lastne športne identitete, na katero je ponosen in jo uresničuje kot vrednoto. Tako športnik združi znanje pedagoško psiholoških intervenc ter osebnostno rast ter s tem razvije pomembno psihološko čvrstost, ki se izraža tako na treningih in tekmovanjih kot na vseh drugih področjih športnikovega življenja.

 

V praksi psihološke priprave se uporablja tako psihološke tehnike in metode, s katerimi vplivamo na bistvene komponente v športu (koncentracija, motivacija, samozavest, samozaupanje, obvladovanje vedenja, obvladovanje napetosti, stresa ter anksioznosti, ki se pojavljajo v predtekmovalnem, tekmovalnem in po tekmovalnem obdobju kot tudi psihoterapevtske tehnike ter celovit psihosocialni pristop k športnikovi osebnostni rasti in psihološki čvrstosti.

 

Ste športnik in želite pomoč na področju psihološke priprave? Naročite se na prvi posvet preko elektronske pošte info@centerterapij.si ali pa nas kontaktirajte na tel: 040 353 509.

 

Psihološko pripravo športnika izvaja Damjan Verhovc, magister psihosocialnega svetovanja, profesor športne vzgoje in kognitivno vedenjski terapevt.

 

CENIK