Športno treniranje - Regeneracija
Oslabitev zaradi treninga in tekmovanja je lahko od nekaj minut do nekaj dni - odvisno od količine povzročenega stresa, ki je posledica tako fizičnih kot psihičnih in socialnih stresorjev. Preberi več...

Oslabitev zaradi treninga in tekmovanja je lahko od nekaj minut do nekaj dni - odvisno od količine povzročenega stresa, ki je posledica tako fizičnih kot psihičnih in socialnih stresorjev. 

 

V kolikor športnik ali rekreativec želi in mu je interes, da opravi čim več kakovostnih treningov in tekmuje v čim boljši formi, mora biti čas po napornem treningu in tekmovanju do "popolne" regeneracije čim krajši.

 

Vsak športnik se je že soočil z bolečinami v mišici, pri katerih gre za mikro poškodbe, ki so posledica intenzivnih obremenitev. Rezultat je izčrpanost, padec fizične zmogljivosti ali celo "pregorelost".

 

Študije so dokazale, da lahko visok intenziven trening oziroma tekmovanje povzročita upad fizične zmogljivosti posameznika tudi za polovico. Zato je toliko bolj pomembno, da se tako trenerji kot tudi športniki in rekreativci zavedajo pomembnosti regeneracije.

 

Z bistvenimi metodami poizkušamo regeneracijski čas čim bolj skrajšati, zato vam v našem centru nudimo programe, ki odpravljajo bistvene posledice obremenitve kot so dehidracija, padec glikogena, mišična in mentalna utrujenost

 

Pri naših programih  za športnike in rekreativce gre za storitve, kjer v proces vključimo bistvene komponente regeneracije. Športniki in rekreativci lahko izberajo med posameznimi oziroma različnimi kombinacijami regeneracijskih storitev, odvisno od potreb vsakega posameznika.